Kommunikation & medier

Ny Kombineret Ungdomsuddannelse på Produktionshøjskolen i Brøndby

Visual Media & Storytelling

Foto-, film- & tv-produktion samt optagelser med droner

Uddannelsen varer 2 år og er SU-berettiget. Optag hele januar 2019.

 

 

Filmproduktion

På uddannelsen beskæftiger du dig med film- og tv-produktionens forskellige faser og teknik. Du lærer at bruge professionelt kameraudstyr. Du får kendskab til brug af kran, dolly og mini-steadicam. Du lærer at arbejde sammen med andre om at skabe den bedste visuelle fortælling.

 

Airborne

Du lærer at lave optagelser og flyve med professionelle droner. Du får certifikat til professionel droneflyvning hvis du senest i løbet af uddannelsen fylder 18 år og består prøven. Droner vinder indpas til brug for film- og fotooptagelser, inspektion og dokumentation i en lang række forskellige brancher.

 

Lyset

Du lærer at fortælle med lys og ikke mindst skygge. Du får kendskab til arbejdet med professionel belysning til både film og stills.

 

Lyden

Lyden spiller ofte en stor rolle i det færdige produkt. Det kræver en særlig indsats og et godt samarbejde at få den gode lyd med hjem. Du lærer basal optageteknik og bearbejdning.

 

Klippet

Du lærer at arbejde med basale klippeteknikker på professionelt redigeringsudstyr. Du får kendskab til metoder og effektarbejde i redigeringsfasen.

 

“Action!”

Du får kendskab til forberedelsen af optagelser. Du lærer om programtilrettelæggelse og produktionsplanlægning. Du får erfaring med at arbejde i et team, og du får ansvar for en række opgaver.

 

Pistolen i skuffen

Hvad laver pistolen i skuffen? Hvorfor viser vi den i filmen inden den bruges? Du lærer om billedforståelse, udtrykselementer og fortælleteknik.

 

“Click!”

Du får kendskab til stillbillede produktion. Du lærer at betjene et professionelt kamera. Du får erfaring med at løse opgaver for kunder og med egne projekter.

 

I studiet

Du får kendskab til at arbejde i et professionelt fotostudie. Du lærer basale optage- og belysningsmetoder. Du får prøvet at arbejde med modeller i studiet.

 

Street

Du får kendskab til at fotografere inden for forskellige genrer: Mode, arkitektur, produkt, reportage og street. Du lærer om komposition og om at vælge motiv. Du får kendskab til bearbejdning af billeder i et professionelt billedbehandlingsprogram. Du lærer om god skik og regler for fotografering.

 

Visual thinking

Du bliver styrket i at se. At høre. At opleve. Vi vil gøre dig nysgerrig på alt det, du ikke kender. Inden for film- og fotokunst. Inden for andre kunstarter. Så er du bedre rustet til at være med i produktionen af den gode visuelle fortælling.

 

Sikkerhed og arbejdsmiljø

Du lærer at passe på dig selv og andre, når du er på job. Du får førstehjælpsbevis og lærer om brandbekæmpelse.

 

Erhvervstræning

Under uddannelsen kommer du i erhvervstræning i virksomheder, hvor du får lov til at prøve kræfter med det, du har lært.

Vi hjælper og støtter dig undervejs og finder en erhvervstræningsplads til dig. Erhvervstræningen foregår i offentlige institutioner, organisationer eller private virksomheder.

 

Fag, certifikater og andre aktiviteter
  • Undervisning i dansk og formidling med afslutning på D-niveau
  • Undervisning i engelsk med afslutning på F-niveau
  • Førstehjælpsbevis og brandbekæmpelse
  • Dronebevis – kategori 1A og 1B (Professionelle droner op til 7 kg). Du skal være fyldt 18 år senest i løbet af uddannelsen og bestå prøven
  • Masser af udfordringer og gode fælles oplevelser med de andre på holdet

 

Flyveklar

Som færdiguddannet kan du søge job som erhvervsassistent inden for foto-, film- & tv-produktion samt droneflyvning, fotografering og optagelse fra droner.

Området er i vækst. Der er stor interesse i at benytte visuelle fortællinger på alle medieplatforme.

Særligt mindre virksomheder har et behov for assistance inden for billedmæssig formidling.

Det drejer sig om virksomheder inden for håndværk, reparation, vedligehold, produktion, service og salg.  Her bruges optagelser med bl.a. droner også til registrerings- og inspektionsopgaver.

 

Lær mere

Uddannelsen sigter imod at motivere og kvalificere dig til at kunne gennemføre en erhvervsuddannelse.

Det kan være digital media uddannelsen, film- og tv-produktionsuddannelsen, erhvervsuddannelsen til fotograf eller erhvervsuddannelsen til web-integrator.

Også andre erhvervsuddannelser kan være interessante for dig. Herunder erhvervsuddannelserne til ejendomsservicetekniker, sikkerhedsvagt, teater- udstilling- & eventtekniker.

Desuden kan erhvervsuddannelserne inden for områder som landbrug, gartneri, dyr samt skov og natur være interessante.

Øvrige uddannelser kan være inden for områder som handel og salg, landmåling, vindmølleteknik samt beredskabet – politi, brandvæsen, redning og militær.

 

Comments are closed