Mester i macarons

Startskuddet til uddannelse

Cara Richmann er mester i at fremstille de lækre franske småkager macarons. Hun har netop afsluttet et forløb på Cafélinjen på Produktionshøjskolen i Brøndby.

Nu starter hun på grundforløb 2 for bager og konditor på Slagteriskolen i Roskilde. Da hun startede på Produktionshøjskolen, vidste hun ikke, hvad hun ville.

Lyst til at gå i skole

”På Produktionshøjskolen fik jeg hurtigt et godt forhold til mine klassekammerater. Det gav mig lyst til at komme i skole. Jeg kunne mærke, at lærerne var meget engagerede.

Vi fik at vide, at det var rigtigt ærgerligt, hvis vi ikke var her. Jeg kunne mærke, at jeg var ønsket her og savnet, når jeg ikke var der,” siger Cara Richmann.

Ansvarsfølelse

“Det vigtigste, jeg har fået med mig fra Produktionshøjskolen, er troen på mig selv. Jeg har fået en rigtig god vejledning. Lærerne og vejlederne har lyttet rigtigt meget og har givet mig gåpåmod.

Før var jeg meget forvirret, og jeg gad egentligt ikke rigtigt. Og jeg tænkte ikke så meget over, hvad der skulle ske i fremtiden. Her har jeg fået ansvarsfølelse.

Jeg har lært at se lidt indad også. Mærke efter hvad jeg kan, og hvad jeg vil, og hvordan jeg får det realiseret,” tilføjer Cara Richmann.

Fremtidsplaner

”Drømmen er, at jeg ude i fremtiden kan åbne min egen café. Når jeg så er færdiguddannet konditor, vil jeg tage ud at rejse, hvor jeg kan arbejde et sted med kager og derefter komme tilbage til Danmark og åbne en lille café,” slutter Cara Richmann.

Flere gode historier

Se flere gode historier om skolens elever: Den gode historie

 

Lækre macarons

Cara fortæller her om, hvorfor de franske macarons blev en af hendes yndlingskager.

”Da jeg startede med at lave dem, kunne jeg ikke finde ud af det. Det var det sværeste jeg nogensinde havde prøvet. Det blev bare ved med at gå galt, hver gang jeg prøvede.

Det er en fransk småkage, som er forholdsvis teknisk. Men efter en masse øvelser og fejlede forsøg, blev de bare vildt lækre. Og jeg er blevet rigtig god til at lave dem. De er sjove at lave, fordi de er lidt tekniske.”

Se Caras opskrift på de lækre franske småkager: Opskrift på macarons

 

Comments are closed