Den gode historie – se dem her!


Anita, 25 år, sygeplejerske studerende

“Da jeg startede på Krop, stil og mode, havde jeg afsluttet folkeskolen med en dansk og matematikeksamen med henholdsvis 02, og 4 i karakterer! Som min studievejleder sagde, havde jeg ikke ret mange andre muligheder! Jeg kæmpede med en udfordrende opvækst og en god håndfuld personlige udfordringer!

Jeg blev på PHS mødt af nogle fantastiske lærere, der bød mig velkommen med åbne arme! Vi havde som elever på holdet, det tilfælles, at vi alle følte os lidt som de umulige unge mennesker, som ingen rigtig troede på! Vi følte et sammenhold og gik arm i arm om at arbejde med os selv med den bedste og kærlige vejledning! Så tusind tak til Lisette og Sanne

?? I dag har jeg gennemført en værnepligt, været igennem 3 års skolegang på VUC, der gav mig adgangskravet til uddannelsen som sygeplejerske. Jeg har 1,5 år tilbage af studiet og nyder at studere!!!

Nogle mennesker skal bare kæmpe lidt hårdere for succesen, det har jeg lært at acceptere! Man kan hvad man vil”


 Salim Menia 31 år – pædagogmedhjælper og boksetræner

“Jeg har tidligere været elev på Phs, og jeg kan fortælle, at det har været en kæmpe fornøjelse at gå på skolen, og jeg savner det meget!

Jeg har ikke altid haft det nemt og har gået med mange kampe… Men skolen her troede på mig, mine evner, det jeg kunne og fik det frem i mig!

Det er den første skole, som fik mig til at føle at den her skole troede på mig og ville mig det bedste, uanset hvad. Fra alt til at finde ud af hvad min fremtid kunne være, til de dybe samtaler der hjalp en så meget, at man ikke følte det var ens lærer/vejleder/leder man talte med, men en med en meget tæt relation, der bare ville det bedste for en!

Af hjertet tak til Phs for alt i har gjort og vil aldrig nogensinde glemme det! Er evigt taknemmelig ❤️”


Jeff Sander, 26 år – konditorlærling

“Jeg var 16 år da jeg startede på Phs, jeg var lige blevet færdig med Grundforløb fra SOSU, uden  held med at komme videre på PAU.

Jeg kom ind som en forvirret ung knægt, uden den store viden, men med en masse temperament. Omsorgs Linjen var hvor jeg startede ud, men langt fra der hvor jeg sluttede!
Efter få måneder fik jeg skiftet over til køkkenet hvor jeg mødte Iren.

Hun fik sat en dæmper på mit temperament. Hun så ikke kun en knægt med for meget krudt i røven og en kort lunte og det gjaldt ikke kun mig, det samme var det for alle de andre kollegaer jeg havde. Vi respekterede Iren for den hun var. Men ikke nok med det, hun lærte mig ting, som bla. ansvar, stabilitet, respekt for det miljø, man har i et køkken!
Hun gav mig struktur på en ellers så kaotisk dag.

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at det ikke var Pædagog jeg ville være, for jeg blev vild med livet i køkkenet! Elskede at være der, det sammenhold blandt kollegaerne og den måde vi arbejdede som et hold.

Iren tændte en ild i mig, inden for fødevare branchen!
Det var dog først nogle år senere jeg gik igang med det,jeg laver nu.

Jeg er i lære som Konditor! Med brændende passion for viden og lærdom inden for faget.

Var jeg ikke startet på PHS, stod jeg ikke, hvor jeg gør idag. Jeg kan takke PHS og Iren for at have startet min drøm!”


Oliver Parker, 22 år – teaterteknikerelev på Taastrup teater

”Jeg kom ud af 9. Kl. Som en forvirret dreng, der ikke vidste hvor han skulle hen.

Jeg gennemførte to grundforløb og kunne stadigvæk ikke nde min vej.

Så kom jeg på musik-dramatisk linje på Phs , det var et miljø, som jeg ku trives i og jeg blev udfordret både personligt og på det faglige. Det hjalp mig med at blive mere sikker på mig selv og jeg opdagede en passion for det tekniske indenfor teater.

Gennem min produktionsskolepraktik k jeg den elevplads, hvor jeg er nu – og det er jeg glad for.”


Christopher, 26 år, uddannet og fastansat sygehusportør.

“Da jeg startede på Phs, var jeg en skoletræt, ugidelig og doven weekend narkoman. Efter et år var jeg ikke afklaret i forhold til min fremtid, men jeg havde fået nogle redskaber til at tackle problemerne, som jeg stadig bruger i dag. Tom og Henrik lærte mig at være stolt og tilfreds med et godt udført stykke arbejde. Efterfølgende fik jeg runner jobs på et par musik videoer og inden længe havde jeg en kortfilm på Tel Aviv Student Filmfestival, som jeg havde produceret.

Uden phs havde jeg aldrig lært at tage ansvar, styre mit temperament eller de andre basale færdigheder, det “voksne” liv kræver.

Nu har jeg fundet min plads.

Nu tager jeg ikke kun ansvar for mig selv, men for rigtig mange mennesker i løbet af en dag. Så næste gang du har en god oplevelse på et af landets fine hospitaler så send lige Phs en kærlig tanke….det gør jeg.”


Her er Patrick – han er en god historie?

Gennem sit forløb på PHS, tog Patrick flere og flere beslutninger, der gjorde ham til herre i
eget liv.
Nu har Patrick på flotteste vis gennemført GF2 på Sosu og fortsætter sosu-assistent uddannelsen – heldige dem, der skal passes af Patrick.


Sif, 27 år – uddannet pædagog!

“Jeg startede på PHS (KSM) i 2008. Jeg havde inden forsøgt flere uddannelser og skoleforløb. Min folkeskole endte med dårlige karakterer, dårlige muligheder for at læse videre og ingen lyst til, at åbne en bog!

Da jeg kom til PHS var jeg en af de ældste på linjen og så det mere som et ophold fordi der ikke var andet tilbage, jeg kunne. De første par uger sov jeg hen over bordet og var arrogant, jeg var mere end sikker på, at jeg ikke kunne lære noget nyt der. I virkeligheden var det en af de mest sårbare perioder af mit liv, brudt ned af nederlag og kun en facade af falsk selvtillid tilbage. PHS mødte mig med åbenhed, interesse for mig, min person, min historie og mine interesser. Lisette var min lærer og hun har om nogen hjulpet mig personligt med at bygge mig selv op igen og se mig og min person mere end jeg selv var i stand til. Kirsten, som var vejleder på stedet holdt flere samtaler med mig og syntes, at pædagog uddannelsen var en god mulighed for mig. Jeg havde kun folkeskolen og for, at komme ind på pædagog skulle jeg tage et år med enkelt fag plus pædagoguddannelsen som er 3,5 år så 4,5 år på skolebænken- NEJ TAK!

Det største arbejde, var det mentale arbejde med mig selv, der var pludselig nogen der hjalp mig og troede på, at jeg kunne gennemføre en mellemlang videregående uddannelse.

Kirsten fik selvfølgelig skovlen under mig og omsider sparket mig igang med pædagog ?.

Jeg kan virkelig sige, at det år jeg havde på skolen er det bedste og vigtigeste i min udvikling. Jeg havde ALDRIG stået her idag, uden det år!

Idag er jeg uddannet pædagog med et 10 tal ? jeg har fået 2 dejlige børn og jeg blev gift i sommers med min dejlige mand. Om en måned overtager vi et hus, vi har købt og starter et helt nyt kapitel af vores liv.

For 9 år siden havde jeg aldrig troet jeg skulle stå her- og så endda med lysten til, at læse videre og mod på at dygtiggøre mig endnu mere.”


Anton, 19 år – fra produktionsskoleelev til industriteknikerelev!

I næsten to år har Anton været i lære som industritekniker på MAN Diesel – han er endnu ikke kommet for sent én eneste gang og han får meget ros på sin arbejdsplads.

Anton fortæller, at det er fordi han har været elev på PHS, at han overhovedet er kommet i gang med en uddannelse.

I folkeskolen syns’ Anton ikke rigtig han duede til noget, han tog det heller ikke særlig alvorligt og anede ikke, hvad han ville med sin fremtid.

På Produktionshøjskolen blev han udfordret og lærte at det var fedt, at tage imod udfordringer.

Han fortæller, at de tre vigtigste ting, han har fået med sig fra Produktionshøjskolen er:

  • Modenhed, som han mener er helt nødvendigt på arbejdspladsen, fordi han arbejder sammen med mennesker i alle aldre.
  • At tage ansvar
  • At ha’ lært at stille sig op og tale foran andre og at kunne tale med mange forskellige mennesker, som også er helt nødvendigt på en stor arbejdsplads.

Og så var det fordi han var i praktik, mens han gik på PHS, at han fik tilbudt en læreplads!


Det var Håndværkslinjen

“Det var Håndværkslinjen på PHS, der fik mig i lære som murer”, siger Andreas, der startede på PHS december 2015.

Efter et stykke tid sammen med murersjakket opstod kærligheden til murerfaget. Andreas har nu gennemført GF2 og har fået læreplads hos Karl A. Hansen.

Godt gået Andreas?”


Cecillie 20 år – Fra produktionsskoleelev til student!

Da Cecillie startede på PHS var hun droppet ud af uddannelse to gange og havde en meget tung bagage med sig.

Begge hendes forældre er døde, så hun må stå fuldstændig på egne ben.

Cecillie fortæller, at hun tidligere syns’ det har været rigtig svært, at få lov at være den hun er – både at have en tung bagage og ha’ mange ressourcer, hun siger: ”Det var som om, at de gerne ville forstå mig og give mig medlidenhed, men det var jo ikke det, jeg havde brug for”….

Hun fortæller, at hun på PHS har fået lov at være sig selv, med hele paletten af både det stærke og det svage. Hun oplevede, at det blev set som en styrke at be’ om hjælp og at skolen handlede med det samme, når hun havde brug for det.

Lærerne udfordrede Cecillie på præcis det rigtige, skubbede og gav hende mod til at følge sin drøm.

HF huen er klar til at blive sat på til sommer og Cecillie vil fortsætte med at forfølge drømmene om enten at blive socialrådgiver eller sygeplejerske.


Han er nu startet på NEXT!

Det har været så fedt at følge Simon og hans udvikling.

Simon, fra “Formidling, dyr og håndværk”, er i dag startet på grundforløb 2 hos NEXT i Høje Taastrup. Med i baglommen har han en elevplads i Føtex, og et fritidsjob i samme Føtex, mens han går på skole.

Simon startede for snart et år siden på Produktionshøjskolen i Brøndby ude på hos Allan i middelalderlandsbyen.

En dreng med en meget udfordret opvækst, og 3 mislykkede uddannelses forsøg i bagagen.

Men han blev udfordret og støttet hos Allan, og var pludselig klar til praktik og uddannelse.

Han har knoklet i praktikken, stod op kl. 5 hver morgen, mødte nogen gange ind tidligere på praktikken end aftalt, fik hurtig ansvar, og passede bare ind med den gruppe ansatte der er i Føtex i Rødovre centrum.

Så de VILLE bare have Simon.

Og nu er Simon udsluset herfra, og startet på ordinær uddannelse.

I morges fulgte jeg ham til NEXT i Høje Taastrup, og sørgede for at han kom rette sted hen og dermed fik en god start.

Simon ringede for 30 min siden, det havde været en god dag, og han var allerede blevet inviteret med til klassehygge senere i dag. Og han var både glad og træt.

Simon har en støttekontaktperson, han er informeret og helt med på at støtte op om Simon i det nye.

Og jeg var hos Føtex i dag, for at sige tak for denne gang, og holde kontakten varm, man kan jo aldrig vide….

Det har været så fedt at følge Simon og hans udvikling, se ham blive stolt af sine egne bedrifter, se ham blive stærkere og modigere.

Det er sgu en god dag!

Gitte Brønd Olsen

Praktikvejleder på PHS

Comments are closed