Håndværkslinjen

 

virksomhedsskolen_2015_12_001

Ude i virkeligheden

Håndværkslinjen på Produktionshøjskolen i Brøndby ligger ude i virkeligheden. Linjen er et målrettet produktionsskoleforløb rettet mod håndværksfagene.

virksomhedsskolen_2015_12_002

Ny selvtillid

På en produktionshøjskole skal der produceres. Nye færdigheder, ny viden, ny selvtillid og nye produkter. Nogle gange i omvendt rækkefølge.

Det er i meget høj grad op til den enkelte, hvor hun eller han vil starte, men uanset hvor, så vil de unge komme ud i den anden ende med nyt mod på livet og en større tro på sig selv.

virksomhedsskolen_2015_12_003

Udgangspunkt i virkeligheden

I PHS lægger vi vægt på, at uddannelsesforløbet tager udgangspunkt i virkeligheden, og det gælder også den nye linje Håndværkslinjen.

Det er et forløb, som fysisk er placeret på en større byggeplads, hvor alle håndværksfaglige områder er repræsenteret samt både udvendige og indvendige byggeopgaver.

Her vil deltagerne komme til at stifte nært bekendtskab med såvel de faglige som teoretiske udfordringer, den pågældende entreprenøropgave giver.

 

Arbejdsfællesskab

De unge bliver en del af et arbejdssjak, hvor de vil opleve, hvordan fællesskab – og ikke mindst arbejdsfællesskab – kan løfte nogle store opgaver, og de kommer til at deltage i byggemøder med alle fagene.

De får stillet deres egen, veludstyrede mandskabsvogn til rådighed, hvor de vil modtage undervisning og vejledning fra såvel den håndværksuddannede, pædagogiske linjeleder fra PHS som fra byggevirksomhedens fagansvarlige.

Og her kan de selvfølgelig også udveksle den så berømte skurvognshumor!

Comments are closed