ZOOM Festival 2017

ZOOM Festival 2017 – 10 års jubilæum

Landsdækkende film- og fotokonkurrence for produktionsskoleelever

ZOOM Festivalen er en konkurrence for elever på landets produktionsskoler med værksteder inden for film, TV og fotografi. Festivalen arrangeres af de deltagende skoler i fællesskab.

Konkurrencen afsluttes med en prisuddeling ved ZOOM Festival 2017 Gallashow.

Tidspunkt: Torsdag d. 20. april 2017 kl. 16.00 – 18.30

Sted: CinemaxX Aarhus, sal 4, Bruuns Galleri, M.P. Bruuns Gade 25, 8000 Aarhus C.

Ved ZOOM Festivalens Gallashow byder 1. viceborgmester i Aarhus, Anne Nygaard velkommen og Nils Malmros uddeler prisen for bedste film.

Det er tiende år i træk, vi afholder ZOOM Festival. I 2017 deltager 165 elever fra ni produktionsskoler i hele landet med værksteder inden for film, TV og fotografi.

Vi er stolte over at præsentere…

Vi oplever, at eleverne i det daglige, på trods af ofte store personlige udfordringer, arbejder målrettet og selvstændigt med produktioner inden for film, TV og fotografi.

Vi ser, at elevernes deltagelse i det forpligtende og udfordrende produktionsfællesskab på produktionsskolerne giver mening, og at det har en positiv effekt på eleverne, ikke mindst når de skal videre i en ungdomsuddannelse.

Vi er derfor stolte over at kunne præsentere elevproduktioner og vise elevernes engagement for en større offentlighed ved årets ZOOM Festival.

9 produktionsskoler fra hele landet, seks dage, 165 elever

I løbet af seks dage fremstiller eleverne fotografier og kortfilm, professionelle dommere vurderer, og der uddeles priser inden for kategorierne:

  • Bedste film, fotografering, klip, fortælling og lyddesign.
  • Bedste billedserie, enkeltbillede, idé og billedredigering.
  • ZOOM-prisen, for den særlige detalje eller bedrift, der falder uden for kategorierne.

De kreative miljøer

Konkurrencens formål er dels at gøre opmærksom på de kreative miljøer på produktionsskolerne dels at fremme samarbejdet og fællesskabet mellem produktionsskolerne.

Produktionsskolernes målgruppe er unge mellem 16 og 25 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse.
Undervisning på et kreativt værksted

Rammerne er radikalt anderledes end det traditionelle skolemiljø, idet eleverne arbejder i værksteder med praktiske opgaver.

På de deltagende produktionsskoler prøver eleverne bl.a. kræfter med mediefagene og produktion af forskellige medieprodukter.

Målsætningen er, at eleverne udvikler sig både fagligt, socialt og personligt, så de efter et ophold på produktionsskolen er afklarede om deres videre forløb – enten i en ungdomsuddannelse eller på arbejdsmarkedet.

10 års jubilæums gallashow i Århus

De første ni år blev ZOOM Festivalen afholdt i Kulturhuset Kilden i Brøndby med Produktionshøjskolen i Brøndby og Brøndby Kommune som værter.

I anledning af jubilæet og Århus Kulturhovedstad 2017 rykker gallashowet til Århus med Århus Produktionsskole som vært.

 


 

ZOOM Festival 2017 arrangeres i fællesskab af de deltagende produktionsskoler.

Zoomfestivalen er landsdækkende for produktionsskoler med værksteder inden for film, TV og fotografi.

I 2017 deltager Århus Produktionsskole, Aalborg Produktionsskole, Produktionsskolen Datariet Vejle, Ballerup-Herlev Produktionshøjskole, AFUK Produktionsskole København, Produktionsskolen i Hvidovre, Produktionsskolen i Greve og Høje-Tåstrup, Medieskolen Lyngby og Produktionshøjskolen i Brøndby.

Vindende film og fotos m.v. kan ses her: www.zoom-festival.dk

Følg ZOOM Festivalen på:

Facebook:    https://www.facebook.com/zoomfestival2017/   med livestream fra prisuddelingen 20. april.

Instagram:     https://www.instagram.com/zoomfestival2017/

 

Comments are closed